Impresii dupa concert - Bucuresti 27-06-2010

date de turneu, review-uri, fotografii din concerte etc...

Moderator: Cristina

ToRcH
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 27
Joined: Tue Jun 29, 2010 12:14 pm
Location: Giran

Post by ToRcH »

PEnTRU wrote:...si la no 2, ToRcH?
plus adi si o bucata de Chichi (amandoi non-forumisti)
Will think about one :P
User avatar
anelia
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 20
Joined: Mon Jun 14, 2010 7:27 pm
Location: Pitesti

Post by anelia »

PEnTRU wrote:Banuiesc ca Anelia, dar nu stiu cati ani are...
Azi am implinit 17 si 7 luni. :D
Is nascuta pe 30 noiembrie.
User avatar
Gaby
Oberstleutnant
Oberstleutnant
Posts: 508
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:10 pm
Location: Bucuresti

Post by Gaby »

La multi ani !
Pe 16 noiembrie e ziua lui Flake ...
User avatar
anelia
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 20
Joined: Mon Jun 14, 2010 7:27 pm
Location: Pitesti

Post by anelia »

Gaby wrote:La multi ani !
Pe 16 noiembrie e ziua lui Flake ...
Merci!
Eu nu stiu cum fac, ca mereu le uit zilele. Mai putin pe-a lui Till (4 ian) si Richard (24 iun). Am avut si o foaie cu datele lor de nastere, da' am pierdut-o.
User avatar
Gaby
Oberstleutnant
Oberstleutnant
Posts: 508
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:10 pm
Location: Bucuresti

Post by Gaby »

Ianuarie 4 - Till
Aprilie 11 - Oliver
Mai 11 - Christoph
Iunie 24 - Richard
Noiembrie 16 - Flake
Decembrie 9 - Paul

http://rammstein.ro/comp.html
User avatar
Mache
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 6
Joined: Thu Sep 17, 2009 9:18 am
Location: Bucuresti
Contact:

Post by Mache »

Concertul vazut de la marginea marii de fani. Cam asa as putea intitula cele pe care vreau sa le pun in randurile ce urmeaza.

Prima intrebare ar fi: de unde sa incep? Greu de rapuns. De la piesele Du Hast si Engel? De la primele discutii cu Gaby, colegul nostru de forum, despre formatie? De la imaginile cu trupa? De la descoperirea continutului acestui forum? Tot Gaby e de vina si pentru asta. Nu stiu... A pornit de undeva. Important e ca a pornit.

Am asteptat concertul celor de la Rammstein cu multa nerabdare. Poate ca nu a avut aceeasi intensitate ca a voastra. Probabil a fot mai temperata. Dar mi-a placut sa simt atmosfera. Mi-a placut sa va percep ca pe alergatorii de maraton, care stiu, ca, la finalul cursei, ii asteapta magia gloriei si momentul de nemurire. Pentru ca asta a fost duminica seara: o seara magica.

Priviti de pe marginea marii de fani, cei de pe scena radiau. Se simteau hraniti de bucuria voastra, se alimentau din energia voastra. Si v-au dat ceea ce a fost mai frumos: pe ei insisi. Rezultatul? Un superb spectacol, pe scena si in afara ei. Un singur organism, o singura vointa. O clipa de magie fantastica! Recunostinta celor de pe scena, pentru voi, a fost in momentele de final, cand au ingenunchiat in fata voastra. Au aratat ca va pretuiesc si va respecta.

Va multumesc tuturor ca mi-ati daruit o seara de neuitat!

PS: Despre spectacol vom mai vorbi mult de acum inainte. Lumini, cantece, efecte, scenografie, decoruri,... le vom discuta multa vreme. Ce a fost ramane in sufletele si amintirile noastre si nu poate fi indepartat.
User avatar
anelia
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 20
Joined: Mon Jun 14, 2010 7:27 pm
Location: Pitesti

Post by anelia »

@Gaby
Sper ca acum le voi tine minte. :D
Am o problema cu memoratul datelor in general (Si deja cred ca am ajuns off-topic).
Crista
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 9
Joined: Tue Jun 29, 2010 7:05 pm
Location: Brasov (dizlocata in Bucuresti)

Post by Crista »

ToRcH wrote:
Rapunzel wrote:
Inca doua la seria cu ghicitul, ca sunt tare vesela azi, si oricum nu cred ca o sa dorm la noapte (he he) :twisted:
let me see...la no. 1 cumva Crista?

CO-RIECT !
Ia zi, cine mai are legate siretele asa smecher ca mine? Rapunzel style ! :D
"In Rai se intra pe muzica de Mozart" (N. Steinhardt)
Madalina
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 34
Joined: Wed Jun 30, 2010 3:08 pm
Location: Resita

Post by Madalina »

Hi lume! Sunt noua pe aici, si desi va urmaresc de muuulta vreme abia azi am indraznit sa-fi fac cont :) . Din pacate nu am fost la concert (of parintii astia), dar am trait la maxim concertul din fata monitorului;)). Cand i-am auzit vocea lui Till, am tresarit si ma simteam de parca as fi fost acolo. As fi dat orice sa il vad pe frumosul de Richard (care cu cat imbatraneste tot mai bun devine)...dar nu s-a putut. Am avut noroc cu cei care au filmat si au postat inregistrarile pe youtube, si cu pozele:). Am simtit fiori in tot corpul cand Till a vorbit in romana, ceva de nedescris. Flake era foarte simpatic dansand si agitandu-se pe acolo ;)). Au fost perfecti!!!
Sper sa ma primiti si pe mine pe aici, promit sa postez destul de des. Cred ca sunt cea mai tinerica de pe forum, deci daca fac ceva gresit sa imi spuneti;)). Va pup pe toti!
Du liebst mich denn ich lieb´ dich nicht!
laurentiu
Feldwebel
Feldwebel
Posts: 246
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:23 pm
Location: Brasov

Post by laurentiu »

dupa multe zile in care n-am reusit sa-mi gasesc ragazul de a scrie cateva din impresiile de la festival, iata-ma si pe mine pe aici, admirandu-va euforia si bucurandu-ma mult pentru cei care ati avut parte de un concert asa cum l-ati dorit..
din pacate, cred ca voi fi singurul care-si va exprima nemultumirea, si asta nu pentru as fi vreun gica-contra, ci pentru ca pur si simplu, dupa ce s-a terminat concertul, sufletul mi-era gol, pustiu, fara nici o urma de bucurie... asta am simtit... am plecat de acolo fara sa povestesc nimic, incercand sa evit gandul ca am participat la un concert rammstein...
vina nu este a trupei, sunt convins ca cei care au prins loc in fata au fost foarte incantati de tot ce a fost acolo.. vina este a mea, pentru ca am stat prea mult timp alaturi de cativa prieteni si cand m-am hotarat sa ma strecor intr-o locatie mai buna, nu s-a mai putut...
asa ca am vazut concertul de undeva din stanga pupitrului tehnic, putin mai in spate, undeva pe unde incepea zona VIP.. aveam o stare de nervozitate accentuata fiindca nu-mi gasisem locul pe care-l vroiam si de acolo de unde eram nu vedeam mare lucru (apropo, locatia a fost total aiurea aleasa, marea parte a publicului beneficiind de tangenta sunetului, si nu de plinatatea lui).. aveam insa ceva sperante ca macar voi auzi cat de cat.. cand, colo, un sunet atat de incet incat ma auzeam pe mine strigand din toti rarunchii: "steeeeerbeeeennn!", si vreo doua priviri s-au intors catre mine, speriate ca le-a luat aspiratorul foc..
prin urmare, sunetul fiind prea incet, n-am simtit acea vibratie care m-ar fi facut sa traiesc concertul la adevarata lui valoare.. totusi, m-am agitat cat am putut, fiind inconjurat de oameni care nu prea erau interesati de asa ceva...
pe de alta parte, playlist-ul a avut serios de suferit... desi au fost cantate mai toate piesele faine de pe ultimul album, piesele vechi zic eu ca au fost si prost alese, si prost distribuite in playlist.. nu stiu ce cauta mereu, ca o obsesie, keine lust, nu stiu de ce nu se renunta odata la du hast, nu stiu de le links a sunat atat de prost iar ich will a fst interpretata fara suflet... nu stiu ce sa zic, dar parerea mea este ca la concertul asta nemtii nu prea au pus suflet..acum 5 ani la budapesta a sunat mult mai bine... multi ma vor contrazice, invocand faptul ca till a vb romaneste, ca una, ca alta... mie unul trupa nu mi-a transmis nimic in concertul asta.. poate e vorba doar de o simpla perceptie, poate e vorba doar de o stare interioara, dar am plecat dezamagit de la concert... mai mult decat atat, multe dintre fazele de pe scena au fost preluate din vechile concerte (vezi lovirea microfonului de pamant - de data asta intr-un moment nepotrivit - apoi lovirea de ceva care a explodat, apoi sagetile de foc, apoi nelipsita barca...)... pe de alta parte (si aici sunt de acord cu simon) si mie mi-a parut un gest cam nelalocul lui sa "iti dai drumul" pe public... viel respekt, till...
in schimb, dincolo de toate astea, m-a bucurat mult sa-i revad pe multi dintre voi si am regretat enorm ca n-am prins si eu bilet acolo, in fata...
ohne dich kann ich nicht sein...
User avatar
draqdla4
General
General
Posts: 1287
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:47 pm
Location: Brasov.ro

Post by draqdla4 »

Wellcome back, Laurentiu.
laurentiu wrote:am regretat enorm ca n-am prins si eu bilet acolo, in fata...
Vezi, asta era de fapt problema :lol:

Acum, serios vorbind, in ceea ce priveste sufletul pus in concert, playlist, faze vechi, etc, nu pot sa te contrazic, pentru ca asta a fost primul concert R+ la care am fost si nu am termen de comparatie. De sunet, la fel, nu prea am ce spune, pentru ca am stat in fata de tot, si in dreptul unui rand de boxe. Asadar, n-as zice ca a fost slab...

Insa sunt total de acord cu tine in legatura cu Keine Lust (cu riscul de a mi-o lua peste cap de la Rapunzel). Cred ca in cazul a jumatate dintre piese, eu as fi ales altele. Vroam si eu Sehnsucht, Asche zu Asche, Engel, si multe altele. Insa, fiind prima oara acolo, am considerat ca ar trebui sa fiu foarte multumit si cu cele cantate. Si am fost.
As reveni la ideea cu "sufletul pus in concert" si as zice ca totusi, veneau dupa un sir foarte lung de concerte, iar pentru ei Romania nu are de ce sa fie mai mult sau mai putin speciala decat altele. Pun asadar problema pe seama oboselii si, de ce nu, poate chiar si a plictiselii. Desi, dupa cum spunea, eu n-am simtit asta.
Image
User avatar
Sylar
General
General
Posts: 2821
Joined: Wed Sep 16, 2009 8:00 pm
Location: chick-a-go

Post by Sylar »

Nu sunt de acord cu Laurentiu legat de Du Hast si cu voi 2 legat de Keine Lust..daca ar lipsi aceste 2 piese ar fi ca si cum Metallica n-ar canta Enter Sandman si Seek and Destroy in concerte...sau Nine Inch Nails n-ar canta Head Like a Hole sau Hurt..sau Depeche Mode n-ar canta Enjoy the Silence sau Personal Jesus

Du Hast si Keine Lust sunt cele mai reprezentative melodii ale lor..cu Du Hast au devenit cunoscuti in lumea intreaga..iar Keine Lust a fost,cred,cel mai difuzat videoclip al lor
Ponta n-a plagiat.Ponta a facut cover.

"Constantin Cristian: eu stiu o troopa care de ani de zile scoate albume da uita sa si cante pe ele!"
User avatar
HerrMess
Stabsgefreiter
Stabsgefreiter
Posts: 99
Joined: Wed Sep 16, 2009 11:50 pm
Location: Cluj-Napoca

Post by HerrMess »

Bun, dupa lupte seculare care au durat 3 zile, am reusit si eu sa ma odihnesc suficient si sa gasesc cateva minute pentru a-mi asterne impresiile...
Una peste alta concertul mi-a placut mai mult decat cel de la Belgrad, in principal pentru ca s-a desfasurat acasa si pentru ca am fost mai aproape de scena decat la Belgrad.
La partea de minusuri as include doar playlist-ul care putea fi cu mult mai bun, atat ca piese cat si ca show (mi-au lipsit bebelusii suspendati de scena pe Mutter; ar fi trebuit sa mai cante Weisses Fleisch sau Asche zu asche si orice alta piesa de pe Sehnsucht etc.).
Intre altele am fost impresionat de cat de comunicativ a fost Till (serios, aproape ca nu fac mishto :P ) si nu m-a deranjat spuma din tun, chiar am descoperit cu ocazia asta ca nu am fobii legate de subiect :D .
Peste toate, un lucru mi-e clar. Un concert Rammstein nu e concert Rammstein daca nu simti caldura flacarilor :) , poate si de acolo vine nemultumirea lui Laurentiu...

Mai e un lucru care-mi creeaza sentimente contradictorii... Dupa concert am descoperit ca am ramas cu lista de todo in materie concerte cam goala. In afara de Tool si RATM nu au ramas formatii pe care sa vreau neaparat sa le vad (si sa si pot; AC/DC tare ma tem ca nu o sa mai fie posibil).
"legile gandirii sunt paralele cu cele ale vorbirii"
ToRcH
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 27
Joined: Tue Jun 29, 2010 12:14 pm
Location: Giran

Post by ToRcH »

chiar stateam aseara si ma gandeam de ce nu posteaza nimic negativ legat de concertul asta. Acum ca s-au postat cateva pareri, (avand si eu ceva parerei negative aseara) mi-am dat seama ca nu aveam tocmai dreptate. Spre exemplu stateam si analizam duritatea concertului "Live aus Berlin" (drept exemplu, cel mai potrivit ar fi atitudinea lui Till la melodia "Rammstein", ca sa nu mai spunem de privirile aruncate de Kruspe in public) si faptul ca atmosfera de pe scena pe care am avut-o in fata ochilor a fost parca de pe cu totul alta planeta. Mi se parea ca ceva ar fi in neregula cu asta.... dar NU e...pentru faptul ca Rammstein au schimbat stilul imi dau acum seama ca fiecare album vine cu o atitudine scenica noua la pachet.

Singura chestie...bine...nu tocmai negativa ci care mi s-a parut ciudata a fost ca treaba cu barca nu s-a desfasurat pe "Seemann"...voua nu vi s-a parut ciudat?
Will think about one :P
User avatar
draqdla4
General
General
Posts: 1287
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:47 pm
Location: Brasov.ro

Post by draqdla4 »

ToRcH wrote:chiar stateam aseara si ma gandeam de ce nu posteaza nimic negativ legat de concertul asta. Acum ca s-au postat cateva pareri, (avand si eu ceva parerei negative aseara) mi-am dat seama ca nu aveam tocmai dreptate. Spre exemplu stateam si analizam duritatea concertului "Live aus Berlin" (drept exemplu, cel mai potrivit ar fi atitudinea lui Till la melodia "Rammstein", ca sa nu mai spunem de privirile aruncate de Kruspe in public) si faptul ca atmosfera de pe scena pe care am avut-o in fata ochilor a fost parca de pe cu totul alta planeta. Mi se parea ca ceva ar fi in neregula cu asta.... dar NU e...pentru faptul ca Rammstein au schimbat stilul imi dau acum seama ca fiecare album vine cu o atitudine scenica noua la pachet.

Singura chestie...bine...nu tocmai negativa ci care mi s-a parut ciudata a fost ca treaba cu barca nu s-a desfasurat pe "Seemann"...voua nu vi s-a parut ciudat?
Mi se pare ca s-au dat cu barca pe haifish si la alte concerte... nu stiu, sa spuna cei care au urmarit mai atent. Iar duritatea concertelor de pe vremuri in comparatie cu cele de acum, cred ca se datoreaza si faptului ca oamenii nu mai sunt tocmai tineri. Au spus-o si ei de multe ori ca atunci erau tineri, plini de energie si "nervi"... le-a mai trecut intre timp :)
Image
Post Reply